Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΣΗ

_____Γνωρίζουμε ότι όλες οι νέες πραγματικότητες είναι κι αυτές πρόσκαιρες, και πάντα πολύ λίγες για να μας αρκέσουν. Τις υπερασπιζόμαστε γιατί δεν ξέρουμε τίποτε καλύτερο να κάνουμε και διότι αυτό είναι, τελικά το επάγγελμα μας.
_____Αλλά η αδιαφορία είναι ανεπίτρεπτη μπροστα στις αποπνικτικές αξίες του παρόντος, όταν προστατεύονται από μία κοινωνία φυλακών, κι όταν ζούμε στα πρόθυρα των φυλακών. Δεν επιθυμούμε με κανένα αντίτιτμο να συμμετάσχουμε, να δεχτούμε να σιωπήσουμε, να συναινέσουμε.
_____Θέλεις από έπαρση, δεν μας αρέσει να μοιάζουμε στον πολύ κόσμο.
_____Το κόκκινο κρασί κι η άρνηση στα καφενεία, οι πρώτες αλήθειες της απόγνωσης, δεν θα είναι η κατάληξη τούτων των ζωών που είναι τόσο δύσκολο να τις υπερασπιστείς ενάντια στις παγίδες της σιωπής, τους εκατό τρόπους ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ.
_____Πέρα από αυτήν την έλλειψη που είναι συνεχώς αισθητή, πέρα από την απναπόφευκτη και ασυγχώρητη απώλεια όλων όσων αγαπήσαμε, το παιχνίδι παίζεται ακόμα, είμαστε εδώ. Κάθε μορφή προπαγάνδας θα είναι επομένως χρήσιμη.
_____Οφείλουμε να προωθήσουμε μια εξέγερση που μας αφορά, στο μέτρο των διεκδικήσεων μας.
_____Οφείλουμε ν' αποδείξουμε μια ορισμένη άποψη της ευτυχίας, παρ' όλο που την είδαμε να χάνει το παιχνίδι, άποψη με την οποία θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί εξαρχής κάθε επαναστατικό πρόγραμμα."

Γκυ-Ερνέστ Ντεμπόρ
(Internationale Lettriste No 3, Αυγουστος 1953)

Δεν υπάρχουν σχόλια: